Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené cuketové kroužky

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zapečené cuketové kroužky - postup přípravy

Pokud jste si mysleli, že příprava cukety je zdlouhavá a náročná, pak vás dnes vyvedeme z omylu. Připravili jsme si pro vás jedinečný recept na zapečenou cuketu, který vás nadchne svou jednoduchostí i výsledným efektem. Hodí se perfektně jako předkrm, anebo jako zdravá svačinka na zobání k televizi, na domácí party nebo jako voňavé pohoštění pro přátele či kolegy v práci. Hotovo budete mít za pár minut a nestihnete rozdávat recepty.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cukety dobře umyjte a osušte. Odkrojte špičky, ale slupku neloupejte. Cukety nakrájejte na středně silná kolečka.




Sto gramů tvrdého sýra, který máte rádi, nastrouhejte na jemném struhadle (můžete použít i hrubé, ale s jemně strouhaným sýrem se vám bude snáze pracovat).

Do misky vložte tři polévkové lžíce zakysané smetany. Vyklepněte ke smetaně jedno vajíčko, přidejte špetku soli a zasypejte mletým černým pepřem, případně dalším kořením, které máte rádi.

Oloupejte dva až čtyři stroužky česneku (podle toho, jak jsou velké, anebo podle vaší chuti) a prolisujte ho do smetanové směsi. Přidejte strouhaný sýr a všechny ingredience důkladně promíchejte do jednolité směsi.

Zapněte troubu, aby se rozehřála na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Vyskládejte na plech cuketové kroužky a na každý z nich přidejte trochu sýrové směsi tak, aby ležela přímo na cuketě. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 25 minut, dokud se sýr na povrchu nerozteče a nezezlátne.

Hotová cuketová kolečka přeneste na talíř a posypejte jemně nasypanou čerstvou petrželkou, koprem nebo pažitkou.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů