Zákusek s vanilkovým krémem - postup přípravy
Neradi se zabýváte komplikovanými recepty, u kterých strávíte hodiny času? Potom pro vás máme tento skvělý tip. Díky němu si připravíte křehoučký dezert s vanilkovým krémem. Zachutná především vašim potomkům a také těm největším mlsounům ve vaší rodině.
Těsto
Krém
Nejprve se pusťte do výroby těsta. V míse si smíchejte vejce, žloutky a cukr do pěny. Poté přilijte vodu, slunečnicový olej, zasypte polohrubou moukou, kypřícím práškem a vypracujte hladké polotekuté těsto. To vlijte do formy na koláč, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem a dejte péct do trouby na čtvrt hodiny při teplotě 170 °C. Mezitím si připravte pudinkový krém.
Dále si k ruce vezměte hrnec a nalijte do něj 800 ml vody. Poté v ní rozmíchejte pudinkový prášek, cukr a přiveďte na středním plamenu k varu. Míchejte do zhoustnutí. Nakonec krém odstavte z plotny a vyšlehejte si do tuha vaječné bílky. Ty zakomponujte do pudinkové náplně ihned po tom, co bude vychlazená. Upečený piškotový korpus vyjměte z trouby a překrojte na dva stejně silné pláty. Na jeden naneste pudink a překryjte jej tím druhým. Nechte chladit v lednici alespoň jednu hodinu.
Poté podávejte například s šálkem kávy, kakaa, nebo teplého čaje. Vylepšit lze dezert kromě jiného i čokoládovou polevou, nebo kopečkem šlehačky a čerstvým ovocem. Přejeme dobrou chuť.