Rychlá sněhová roláda s tvarohovým krémem - postup přípravy
Pokud milujete dezerty, které se rozplývají v ústech, připravte si rychlou sněhovou roládu. Je plná jemného tvarohového krému a osvěžujícího bobulového ovoce.
Korpus
Krém
Náplň
Na posypání
Vaječné bílky vyšlehejte s citronovou šťávou do pěny. Za stálého šlehání postupně přidejte klasický cukr, a jakmile směs zhoustne, vešlehejte do ní kukuřičný škrob s vanilkovým cukrem.
Směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, posypte ji plátky mandlí, moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Na směsi můžete vytvořit ozdobné rýhy.
Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Poté ho nechte volně chladnout a připravte krém. Tvaroh vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte smetanu a krémem pokryjte vychladlý korpus.
Vrstvu krému potřete jahodovým džemem, posypte bobulovým ovocem a těsto zarolujte. Rychlou sněhovou roládu zabalte do pečicího papíru a vložte ji na 2 hodiny do lednice.
Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit ještě trochou šlehačky a oblíbeným ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann