Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá sněhová roláda s tvarohovým krémem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlá sněhová roláda s tvarohovým krémem - postup přípravy

Pokud milujete dezerty, které se rozplývají v ústech, připravte si rychlou sněhovou roládu. Je plná jemného tvarohového krému a osvěžujícího bobulového ovoce.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte s citronovou šťávou do pěny. Za stálého šlehání postupně přidejte klasický cukr, a jakmile směs zhoustne, vešlehejte do ní kukuřičný škrob s vanilkovým cukrem. 

2. KROK

Směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, posypte ji plátky mandlí, moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Na směsi můžete vytvořit ozdobné rýhy.

3. KROK

Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Poté ho nechte volně chladnout a připravte krém. Tvaroh vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte smetanu a krémem pokryjte vychladlý korpus. 

4. KROK

Vrstvu krému potřete jahodovým džemem, posypte bobulovým ovocem a těsto zarolujte. Rychlou sněhovou roládu zabalte do pečicího papíru a vložte ji na 2 hodiny do lednice. 

5. KROK

Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit ještě trochou šlehačky a oblíbeným ovocem.  

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů