Jednoduchá pečená kuřecí stehýnka - postup přípravy
Drůbež je v našich kuchyních velmi populární. Ne vždy je nutné péct kuře klasickým způsobem. Zkuste originální pečená stehýnka, která jsou nejenom jednoduchá, ale i velmi chutná
Ingredience
Základem je ochucení kuřecích stehen. Omyté a očištěné je dejte do mísy, kam k nim postupně přidáte sůl, černý pepř a dále také dvě vajíčka. Vše důkladně promíchejte tak, aby se vzniklá směs co nejvíce a rovnoměrně dostala na maso. Takto můžete nechat uležet několik hodin v lednici, ale i v případě časové nouze postupovat dále.
Obalte ve strouhance
Naložená kuřecí stehýnka se dále obalují ve strouhance, podobně jako řízky v trojobalu. Díky vaječné směsi by měla strouhanka na kuřeti velmi dobře držet. Takto obalená stehna následně vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Snažte se dodržet dostatečné rozestupy mezi jednotlivými kusy.
Pečení v troubě
Plech s vyskládaným masem zamíří do trouby, vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě se maso peče zhruba 45 minut. Tato doba zaručí, že maso bude měkké a šťavnaté a díky použité strouhance se na stehnech vytvoří také dokonalá křupavá kůrka.
S plátkem citronu
Po vyndání jsou pečená kuřecí stehna hotová. Servírovat je můžete podobně, jako klasické řízky, a to s plátkem citronu a libovolnou přílohou. Na rozdíl od řízků mají výhodu v tom, že jsou podstatně dietnější. Na přípravu nebyla použita ani jediná kapka oleje. Přesto jídlo dokonale chutná.
Tento recept může mít i řadu různých variací. Jak v podobě toho, že místo stehen využijete třeba stehenní nebo prsní řízky, či klasická křídla. Stejně tak je možné do základní vaječné marinády přidávat i různé další koření, jako třeba červenou papriku, nebo klasický i medvědí česnek. Fantazii vašim chutím se v rámci tohoto receptu meze rozhodně nekladou.