Brownies s tvarohem a třešněmi - postup přípravy
Milujete čokoládu a třesně? Pokud ano, tak tento recept je pro vás naprosto ideální. Domácí sušenky, koláče a dorty jsou vždy mnohem lepší než kupované, protože si můžete vše přizpůsobit podle sebe, experimentovat a měnit ingredience podle toho, jak chcete. Stejně tak můžete přizpůsobovat i sladkost, hořkost nebo slanost podle toho, jak to máte nejraději. Recept na tento dezert je velmi jednoduchý a nebudete na něj potřebovat nic překvapivého. Jedná se o klasické pečení, které zvládne i méně zkušená kuchařka. A přitom můžete svou rodinu, přátele i návštěvy potěšit úžasnou dobrotou, která se skvěle hodí k odpolední kávě, stejně jako na snídani.
Ingredience
Nejdříve rozlámejte čokoládu na kousky. Dejte ji do vodní lázně nebo mikrovlnné trouby společně s máslem a ohřívejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Mixérem rozšlehejte 2 vejce a 50 g cukru, přidejte špetku soli a vanilkový cukr. Pro tvarohový krém musíte smíchat tvaroh s cukrem a zbývajícími vejci. Smíchejte mixérem, dokud nebude směs krémová. Pokud má tvaroh hrudky, protřepejte ho přes síto.
Do vajec s cukrem přidejte vychlazenou rozpuštěnou čokoládu, poté prášek do pečiva a mouku. Míchejte mixérem při nejnižší rychlosti. Nalijte 1/3 těsta do formy s vysokými boky, vymaštěné máslem. Rozložte na ni polovinu tvarohové hmoty. Pokud je tuhá a špatně se roztírá, vyhlaďte ji špachtlí. Rozložte polovinu třešní na tvarohovou hmotu. Poté znovu vylijte těsto, znovu tvaroh, třešně a znovu těsto. Vše by mělo být rovnoměrné. Pečte 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.