Dezert z kakaového piškotového těsta - postup přípravy
Nedělejte si těžkou hlavu ze složitých receptů a vsaďte na ty jednoduché, které zvládne kdokoliv. Připravte pro své blízké a samozřejmě i pro sebe kakaový piškot se smetanovým krémem a čokoládovou polevou. Je to skvost!
Těsto
Náplň a poleva
V míse si nejprve vyšlehejte do pěny vejce s krupicovým cukrem. Poté přilijte vanilkovou esenci, slunečnicový olej, 100 ml mléka a vsypte také kakao, polohrubou mouku a kypřící prášek do pečiva.
Z ingrediencí pak vypracujte hladké polotekuté těsto. To vlijte nakonec do zapékací misky vymazané máslem a důkladně rozprostřete. Pečte v troubě asi 30 minut při teplotě 170 °C. Hotová kakaový korpus polévejte mlékem po celé ploše.
Příprava smetanové náplně, polevy a kompletace zákusku
Nyní si vyšlehejte v mléce dva balíčky smetany v prášku. Měl by vám vzniknout tuhý krém. Ten následně naneste na kakaový korpus a rozetřete špachtlí. Nakonec zbývá udělat čokoládový pudink, který zjemníte máslem a nalijete na smetanu v již zchladlém stavu. Hotový zákusek vložte do lednice a nechte několik hodin tuhnout.
Servírování kakaového piškotu se smetanovým krémem
Až kakaový dezert se smetanovým krémem v lednici řádně ztuhne a vychladí se, vyjměte jej a pokrájejte na menší porce. Podávejte například s šálkem kvalitního espressa, s cappuccinem, nebo s ovocným čajem. Přejeme dobrou chuť.