Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený chléb s pomazánkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zapečený chléb s pomazánkou - postup přípravy

Pokud si děláte těžkou hlavu s tím, že nevíte, co rychlého uvařit pro rodinu k večeři, můžete přistoupit k tomuto jednoduchému receptu na zapečený chléb s pomazánkou. Uděláte s ním radost nejednomu strávníkovi. Dokonce je tento pokrm i poměrně levný, což mu ale rozhodně neubírá na atraktivitě. Chutná skvěle!

Ingredience pro:
5 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve pokrájejte vámi zvolený druh párků na menší kostičky. Pak je vložte do hluboké mísy.




Následně si omyjte rajče, vykrojte z něj bubáka a rovněž jej nakrájejte na stejně velké kousky. Přidejte ho k párkům do mísy.

Ochutit směs lze i čerstvými bylinkami jemně nasekanými. Poté je na řadě prolisování česnekových stroužků. Do směsi s uzeninou a zeleninou nakonec vlijte i kečup a zakápněte majonézou. Dochutit náplň můžete i pepřem. Důkladně vařečkou nebo lžící všechny suroviny promíchejte.

K ruce si vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vyskládejte na něj jednotlivé plátky pšeničného chleba. Na ně navrstvěte dostatečné množství směsi z párků, rajčat, bylinek a česneku. Posypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem (například eidamem, nebo ementálem) a dejte zapéct do trouby na 5 až deset minut, než se sýr rozpustí.

Podávejte teplé. Do směsi si samozřejmě můžete přidat jakékoliv oblíbené komponenty. Kromě párků se skvěle hodí například libová šunka, nebo slanina. Pokud nemáte rádi chléb, lze jej nahradit i velkou celozrnnou, nebo bílou bagetou pokrájenou na silnější plátky. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů