Netradiční dort z mletého masa plněný špagetami - postup přípravy
Chcete pro své blízké připravit k obědu či večeři něco skutečně neotřelého? Potom vsaďte na netradiční dort z mletého masa, který je plněný špagetami. Zní to poněkud podivně, avšak výsledek je více než lahodný!
Masová směs
Špagety
Začněte tím, že si mleté maso smícháte v míse spolu s jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželí, rajským protlakem, strouhaným parmezánem, solí, pepřem, strouhankou a vejci.
Ze všech surovin vypracujte homogenní směs, kterou navrstvěte na okraje jiné skleněné misky vystlané potravinovou fólií.
Příprava špaget, kompletace masového dortu a jeho pečení v troubě
Dále si orestujte na troše olivového oleje jemně nasekaná česnek spolu s chilli vločkami. Po chvíli přidejte rajčatovou omáčku či protlak a povařte pár minut. Část omáčky odeberte do hrníčku a do zbytku zamíchejte vařené špagety.
Ty následně vložte doprostřed mletého masa v misce, posypte strouhanou mozzarellou a pomocí potravinové fólie vše zabalte do jakéhosi bochánku.
Ten potřete olivovým olejem, přeneste do zapékací misky a pečte v troubě asi půl hodiny při teplotě 190 °C. Posledních deset minut pak dopékejte polité rajskou omáčkou a obložené plátkovým sýrem.
Servírování masového dortu
Pokrm po upečení ihned podávejte. Skvělý bude jak samotný, tak třeba s kouskem rozpečeného pečiva. Přejeme vám dobrou chuť.