Měkké nadýchané koblihy - postup přípravy
Koblihy milujeme snad všichni. Nezáleží na tom, kolik je vám let, abyste si mohli s chutí sednout a dát si k snídani pár vynikajících a nadýchaných koblih. Domácí jsou pochopitelně mnohem lepší než kupované, ale mnoho lidí neví, jak je připravit. Není na tom přitom nic extrémně složitého a jistě to snadno zvládnete. Uvidíte, že budou naprosto vynikající a užijete si jejich úžasnou chuť.
Ingredience
Nejdříve dejte droždí do 100 ml vlažného mléka se lžičkou cukru. Zbývající ingredience dejte do misky a důkladně promíchejte. Začněte s hnětením těsta a pokračujte, dokud nebude měkké a poté přidejte aktivované droždí. Dno větší misky vymažte olejem, těsto dejte do misky a přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou. Nechte kynout asi hodinu. Těsto poté rozložte na povrch posypaný moukou a rozválejte. Sklenicí udělejte kolečka a zakryjte na dalších 30 minut.
Ve větší pánvi zahřejte olej. Jemně prstem zatlačte na střed koblih a tou stranou dolů je vložte do horkého oleje. Dejte na pánev poklici, smažte koblihy a pak je otočte na druhou stranu a smažte bez poklice. Na obou stranách by měly být krásně zlaté. Následně je všechny umístěte na papírový ručník, posypte práškovým cukrem a podávejte s marmeládou. Uvidíte, že nic tak jemného a nadýchaného jste ještě nejedli.