Kávový piškot se smetanovým krémem - postup přípravy
Zbožňujete kvalitní šálek espressa a v podstatě vše kávové, tj. čokoládu, sušenky, tyčinky, moučníky? Pak vás dozajista osloví jemný piškot z příchutí kávy, který je obohacený o smetanový krém. Podávat jej můžete klidně i svým hostům.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse rozmícháte bílý přírodní jogurt spolu s instantní kávou.
Poté v jiné misce vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny, zakomponujte i jogurtovou směs s příchutí kávy, vlijte slunečnicový olej, mléko, vsypte kypřící prášek, polohrubou mouku a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.
Fáze pečení kávového piškotu a dokončování moučníku
Dále si k ruce vezměte kulatou formu na koláč, vymažte ji máslem, vysypte moukou a nalijte do ní připravené kávové těsto. To pečte v předehřáté troubě cca 25 až 30 minut při teplotě 180 °C. Hotový korpus vyjměte, nechte zchladnout a mezitím se pusťte do přípravy krému.
V hlubší míse si pomocí mixéru vyšlehejte do tuhého sněhu smetanu, postupně do ní také zakomponujte moučkový cukr. Pakliže je krém stále řídký, můžete použít i ztužovač smetany. Nakonec na kávový korpus naneste řádnou vrstvu smetanové směsi, posypte dle libosti hoblinkami čokolády a dejte chladit alespoň na hodinu do lednice.
Servírování kávového piškotu se smetanovým krémem
Ztuhlý a vychlazený kávový piškot pokrájejte na menší porce a podávejte například s šálkem kávy anebo s ovocným čajem. Hodit se však bude i mléko, kakao nebo horká čokoláda. Přejeme dobrou chuť.