Bramborové placky s klobásou a sýrem - postup přípravy
Plánujete společenské posezení s přáteli u piva či vína? Pak na slavnostním stole nesmí chybět skvělé a vydatné občerstvení, které dokonale zasytí a připraví žaludek na alkoholovou smršť. Vsaďte na bramborové placky s klobásou a sýrem! Je to dobrota!
Ingredience
Začněte tím, že si uvaříte do měkka brambory na loupačku. Po zchladnutí je oloupejte a nastrouhejte do velké mísy nahrubo. Také k bramborám přidejte nahrubo strouhanou klobásu dle výběru a promíchejte s vejci, solí, s pepřem, a jemně nasekanou petrželkou.
Dále také s lžící hladké mouky a s nahrubo strouhaným sýrem. Dle chuti můžete přidat i jiné koření dle preferencí. Ve výsledku byste měli vytvořit polotuhé homogenní těstíčko. Z něj tvořte rukama středně velké a silnější placky.
Smažení bramborových placek a jejich servírování
Nyní si ve velké pánvi rozpalte slunečnicový olej a na něm opékejte placky dozlatova z obou stran. Před servírováním nechte pokrm na papírových utěrkách, aby okapal přebytečný tuk. K plackám se bude hodit nakládaná zelenina, studené omáčky i dipy dle libosti. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak bramborové placky vylepšit?
Pokud budete chtít bramborové placky intenzivnější chuti, lze do těsta přidat lisovaný česnekový stroužek. Výtečnou chuť pak dodá i sušená majoránka.
Možné je do bramborového těstíčka zakomponovat i najemno nasekanou jarní cibulku, čerstvý kopr anebo třeba koriandr. Skvělé budou placky i se žlutou a červenou cibulí, kterou předtím orestujete na troše másla.