Pizza z toustového chleba - postup přípravy
Nemáte času nazbyt, avšak potřebujete připravit večeři pro svou rodinu? Pak vsaďte na rychlou pizzu z toustového chleba. I když se jedná o jakousi alternativu, určitě si pokrm zamilujete. Hodí se ostatně i na svačinu do práce!
Ingredience
Začněte tím, že si na plech s pečícím papírem vyskládáte plátky toustového chleba. Poté si v misce rozmíchejte sladký kečup, mletý pepř, sůl, sušený tymián, olivový olej a směsí pečivo rovnoměrně potřete. Následně si nahrubo nastrouhejte mozzarellu a trochou posypte povrch toustů.
Dokončování rychlé pizzy z toustového chleba a její zapékání
Svou rychlou pizzu ještě obložte oblíbenými ingrediencemi. Hodit se budou plátky uzené klobásky a vařená kukuřice. Povrch pak znovu zasypte strouhanou mozzarellou a dejte vše zapékat do předehřáté trouby na cca 200 °C po dobu deseti minut.
Servírování rychlé pizzy z toustového chleba
Rychlou pizzu z toustů podávejte ihned po dopečení. Hodit se k ní bude i osvěžující salát z rukoly, polníčku a rajčat. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé možnosti dochucení rychlé pizzy
Pokud máte rádi intenzivnější chutě, můžete do sladkého kečupu přidat i jeden stroužek prolisovaného česneku anebo mleté chilli. Hodit se budou i jiné bylinky, jako například sušená bazalka, sušené oregano anebo petržel.
Kromě klobásy lze použít na pizzu i plátky šunkového salámu. Mozzarellu pak perfektně nahradí i nahrubo strouhaný čedar, eidam i gouda. V případě, že máte v oblibě spíš zeleninu, použijte na oblohu i rajčata, papriky a podobně.