Pečené kuře s křupavou krustou - postup přípravy
Nechcete se zabývat složitými recepty? Pak vsaďte na pečené kuře s křupavou krustou. Zvládne ho připravit i úplný začátečník. Tento jednoduchý a přesto lahodný pokrm můžete podávat jak k rodinnému obědu, tak i k večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si kuřata opláchnete studenou vodou, osušíte papírovými utěrkami a rozčtvrtíte ostrým nožem nebo sekáčkem. Poté si ve větší míse promíchejte slunečnicový olej se solí a mletým pepřem. Do směsi vložte kuřecí kousky a řádně promíchejte.
Fáze pečení kuřecích kousků a jejich servírování
Nyní si k ruce vezměte plech s pečícím papírem a něj vyskládejte kořeněné a naolejované kuřecí kousky. Takto dejte maso péct do předehřáté trouby na cca 15 až 20 minut při teplotě 220 °C.
Po uplynutí této doby kuře vyjměte a důkladně na povrchu potřete směsí majonézy a rajského protlaku. Dopékejte dalších 40 minut, tentokrát při teplotě 180 °C. Na povrchu by se měla vytvořit křupavá a zlatá krusta.
Pečené kuřecí maso podávejte buď s vařenými bramborami anebo se zeleninovým salátem. Hodit se bude jako obloha i marinovaná cibule s čerstvým koprem. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace ochucení kuřete
Pokud chcete intenzivnější chuť kuřecích kousků, můžete samozřejmě do marinády na maso přidat i chilli koření, grilovací koření, mletou papriku, sušený česnek, čerstvé jemně nasekané bylinky (hodí se bazalka, koriandr, petrželka) anebo také sójovou omáčku. Kromě majonézy a rajského protlaku pak můžete použít k zapékání i směs z bílého jogurtu a čerstvého lisovaného česneku.