Šátečky s pistáciovým krémem - postup přípravy
Pochutnejte si na elegantním dezertu, který vás okouzlí svou jemností a originální chutí náplně. Šátečky s pistáciovým krémem se hodí ke snídani i odpolední kávě.
Základ
Krém
Zdobení
Na rovný povrch rozprostřete listové těsto, z kterého vykrojte kolečka o průměru cca 10 cm. Potřete je rozpuštěným máslem a přeložte na polovinu.
Kousky těsta přeložte na plech, vyložený pečicím papírem, znovu je potřete máslem, posypte je cukrem a pečte je v předehřáté troubě na 195–200 °C po dobu 20 minut.
Mezitím, co šátečky chladnou, připravte krém. Smetanu vyšlehejte dotuha, vešlehejte do ní pistáciový krém a náplň aplikujte do kapsy, která vznikla v upečených šátečcích.
Šátečky s pistáciovým krémem podávejte ozdobné čokoládovými kousky a posypané moučkovým cukrem.
Tip: Aby šátečky nevysychaly, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci