Smetanové mini dortíky - postup přípravy
Pokud stále nevíte, jakou sladkou tečkou potěšit svou návštěvu, můžete se nyní inspirovat snadným a skvělým receptem na smetanové mini dortíky. Zamiluje si je skutečně každý mlsoun. Jsou jemné a rozplývají se na jazyku!
Korpus
Krém
Začněte tím, že si v mixéru rozdrtíte najemno máslové sušenky. Poté je přemístěte do misky a promíchejte spolu s cukrem a rozpuštěným máslem.
Tak získáte těsto na korpus. Dále si k ruce vezměte formu na muffiny a tu vystelte pečícím papírem. Postačí ovšem i speciální košíčky z pergamenu. Do každého z nich naneste trochu sušenkové hmoty a přitlačte ke dnu prsty.
V další fázi si vyšlehejte v míse mascarpone spolu s cukrem a vanilkovým extraktem.
Poté postupně zakomponujte i vejce (po jednom).
Výsledný krém nalijte na sušenkový korpus, abyste zcela naplnili papírové košíčky.
Dezerty pečte v předehřáté troubě cca 20 minut při teplotě 160 °C.
Hotové smetanové mini košíčky vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Pak vyjměte opatrně z formy a podávejte třeba s ovocným pyré anebo s čerstvým ovocem typu jahody, maliny, borůvky. K zákusku se bude hodit šálek kávy anebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť.
Preferujete kakaové chutě? Pak přidejte do smetanového krému kvalitní holandské kakao. Možné je vložit i kousky hořké či mléčné čokolády. Máslové sušenky můžete kromě jiného snadno zaměnit za ty s čokoládovou příchutí anebo se skořicovou. Vše je jen na vašich preferencích.