Cuketové lívanečky - postup přípravy
I vegetariánské pokrmy mohou skvěle chutnat. Přesvědčte se o tom třeba díky cuketovým lívanečkům, které budete mít hotové během několika málo minut. Hodit se budou nejen ke svačině, ale třeba i k rychlé večeři. Podávat je dokonce můžete jako přílohu k masu.
Ingredience
Nejprve si řádně omyjte cukety a odkrojte okraje. Následně zeleninu pokrájejte na středně velké kostky a umístěte ji do velké mísy. Dále přidejte i vejce a vše rozmixujte tyčovým mixérem na pyré.
Do něj také přidejte hladkou mouku, najemno nasekanou cibuli, sůl, sušený česnek, mletý pepř a vlijte i olivový olej. Ze všech surovin vypracujte polotekuté homogenní těsto bez hrudek.
Tvoření a smažení cuketových lívanečků
Nyní si k ruce vezměte lívanečník a jednotlivé otvory mírně pomažte olejem. Pak nanášejte lžící či naběračkou těsto a lívance smažte dozlatova z obou stran na středním plamenu. Před podáváním nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
Servírování cuketových lívanečků
Usmažené cuketové lívanečky ihned podávejte. Nejchutnější jsou totiž teplé. Jíst je ovšem můžete na svačinu i studené. Hodit se k pokrmu bude jakýkoliv dip nebo studená omáčka (např. ze zakysané smetany a česneku). Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Pakliže se bez masa neobejdete, můžete do cuketového těsta zakomponovat třeba najemno pokrájenou šunku, slaninu, uzené maso anebo klobásku. Skvěle v cuketových lívancích vynikne i čerstvý prolisovaný česnek, šalotka, pažitka, jarní cibulka anebo koriandr. Je ostatně jen na vás, jaké další přísady zvolíte.