Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort Snickers s pudinkovým krémem a arašídy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený dort Snickers s pudinkovým krémem a arašídy - postup přípravy

Milovníci čokoládové tyčinky Snickers, pozor! Máme něco přesně pro vás. Lahodné nepečené řezy s pudinkem, čokoládou a arašídy jsou této legendární tyčince velmi podobné. S jistotou vyvolají obdivné pohledy vašich strávníků a spustí lavinu žádostí o recept. Zda se o něj podělíte, anebo si jeho tajemství podržíte pro sebe, to už necháme čistě na vás. Rozhodně ho ale musíte vyzkoušet.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:

Do kastrůlku vložte čtyři vaječné žloutky a metličkou je rozšlehejte do pěny. Přidejte krystalový a vanilkový cukr a dále míchejte, dokud se sladké krystalky nerozpustí. V mikrovlnné troubě nebo na kamnech zahřejte mléko tak, aby bylo velmi horké, ale nevařilo se.




Tím pak zalijte rozšlehané oslazené žloutky a za stálého míchání vařte, dokud směs nezačne sama od sebe houstnout. Pak odstavte z kamen, přidejte kousek másla, zamíchejte a nechte lehce zchladnout.

Do vhodné nádoby s vyššími stěnami a plochým dnem nalijte pár lžic pudinkového krému a rozložte na něj vrstvu čokoládových sušenek.

Na řadu přijde vrstva vařeného kondenzovaného mléka, pak pudink.


Když toto patro dokončíte, vyskládejte další patro sušenek, na ně opět kondenzované mléko a pudinkový krém. Tímto způsobem pokračujte dále, dokud vám nedojdou suroviny, přičemž poslední vrstvu by měl tvořit pudink.

Nyní připravte polevu. Do kastrůlku nasypejte cukr, přidejte mléko, kakaový prášek a máslo. Přidejte lžíce kakaový prášek a máslo, postavte na sporák a zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a všechny přísady se nesmísí do jednolité hmoty. Tou zalijte celý povrch dortu.

Zasypejte ho praženými arašídy a ozdobte mřížkou z kondenzovaného mléka.

Celý dort Snickers vložte do ledničky a nechte ho vychladit a ztuhnout. Poté už stačí jen naporcovat na menší kousky a s velkou chutí podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů