Bramborové placky se sýrem a šunkou - postup přípravy
Chcete pro svou rodinu připravit lahodnou a rychlou večeři? Pak vsaďte na šťavnaté bramborové placky se sýrem a šunkou. Hodit se ostatně budou i jako chuťovka na společenskou party k dobře vychlazenému pivu.
Ingredience
Nejprve si v mírně solené vodě uvařte do měkka brambory na loupačku. Následně je odstavte z plotny a po vychladnutí oloupejte. Dále ingredienci přesuňte do mísy a rozmělněte na kaši.
K bramborovému pyré také přidejte nahrubo strouhaný tvrdý sýr, jemně pokrájenou šunku, sůl, vejce a důkladně promíchejte.
Tvoření bramborových placek se sýrem a šunkou
Z bramborového těsta následně tvořte stejně velké placky, které smažte dozlatova z obou stran na rostlinném oleji. Před podáváním nechte placky okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.
Servírování bramborových placek
Hotové placky z brambor, šunky a sýra konzumujte ihned po usmažení. Nejlepší jsou totiž ještě teplé. Jíst je ovšem můžete i za studena. Skvěle se k pokrmu budou hodit studené omáčky a dipy dle obliby (zakysaná smetana s česnekem, kečup, hořčice a podobně). Jako příloha je rovněž ideální nakládaná zelenina (okurky, papriky, řepa, čalamáda). Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Pokud budete chtít své bramborové placky o něco vylepšit, přidejte do těsta jemně nasekané čerstvé bylinka, jako například petrželku, koriandr, pažitku anebo kerblík. Chutná bude i jarní cibulka, šalotka a bazalka. Ze sušeného koření lze použít i majoránku, česnek, chilli, sladkou mletou papriku, kmín a podobně.