Jednoduchý recept na skutečně chutný jogurtový krém - postup přípravy
Máte rádi sladké a ještě víc, když si jej můžete sami připravit? Pokud je vaše odpověď ano, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na chutný jogurtový krém, který se u vás rozhodně neztratí. Skvěle se totiž hodí na přípravu i zdobení dortů, nejrůznějších koláčů, muffinů a mnoho dalšího. Také si jej můžete vychutnat jen tak samotný a užít si jeho lahodnou a vláčnou chuť. Jeho příprava je navíc vskutku jednoduchá, a tak si s ním hravě poradí i začátečník.
Ingredience
Jogurt dle vlastního výběru (ideálně ovocný) nalijte do středně velkého hrnce, přidejte škrob, cukr a vejce a pravidelně míchejte. Ze směsi by během pár minut měla vzniknout hladká a hustá pasta. Když dosáhne této konzistence, pokračujte ve vaření zhruba dalších 10–20 vteřin a poté hrnec sejměte z plotny.
Jogurtový základ přelijte do misky, kterou zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím v další míse rozšlehejte změklé máslo. Do něj poté přilijte kondenzované mléko a mixérem šlehejte, dokud směs nezíská hladkou konzistenci.
Poté máslo smíchejte s vychladlou jogurtovou směsí a opět vše pořádně promíchejte. Vznikne vám tak hustý a hladký krém, který můžete okamžitě použít.
Jeho velkou výhodou totiž je, že nepotřebuje tuhnout v lednici ani na jiném chladném místě a dokonale drží svůj tvar i konzistenci. Nemusíte se tak bát, že by se vám mimo lednici roztekl nebo nedržel na dortu tak, jak si představujete.
Náš tip: Pokud jste zvolili jogurt s ovocnou příchutí, můžete do něj přidat také drobné kousíčky čerstvého ovoce. Krém tak bude o to chutnější.