Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá zelňačka s klobásou a brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Hustá zelňačka s klobásou a brambory - postup přípravy

Připravte si polévku s bohatou chutí podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Hustá zelňačka s klobásou potěší všechny milovníky poctivé kuchyně.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpuštěném sádle smažte 2–3 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidejte nakrájenou klobásu. Pokračujte ve smažení další minutu a směs ochuťte drceným kmínem, bobkovým listem a novým kořením. 

2. KROK

Přidejte prolisovaný česnek s mletou sladkou paprikou a po 30 vteřinách vše zaprašte moukou. Ingredience zamíchejte, zalijte je vývarem a do polévky vmíchejte kysané zelí. 

3. KROK

Tip: Zelí do polévky přidejte bez nálevu. Ten si ale ponechte stranou, abyste ho mohli použít k případnému dochucení polévky, pokud máte radši kyselejší zelňačku.

4. KROK

Polévku ochuťte pepřem a vařte ji 20 minut, pod pokličkou. Nakonec do ní vmíchejte nakrájené, uvařené brambory, polévku osolte a podávejte ji posypanou nasekanou petrželkou. 

5. KROK

Poznámka: Brambory vařte v osolené vodě 20 minut, do změknutí. Pokud brambory nakrájíte na menší kousky, uvaří se rychleji. 

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů