Hustá zelňačka s klobásou a brambory - postup přípravy
Připravte si polévku s bohatou chutí podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Hustá zelňačka s klobásou potěší všechny milovníky poctivé kuchyně.
Ingredience
Na rozpuštěném sádle smažte 2–3 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidejte nakrájenou klobásu. Pokračujte ve smažení další minutu a směs ochuťte drceným kmínem, bobkovým listem a novým kořením.
Přidejte prolisovaný česnek s mletou sladkou paprikou a po 30 vteřinách vše zaprašte moukou. Ingredience zamíchejte, zalijte je vývarem a do polévky vmíchejte kysané zelí.
Tip: Zelí do polévky přidejte bez nálevu. Ten si ale ponechte stranou, abyste ho mohli použít k případnému dochucení polévky, pokud máte radši kyselejší zelňačku.
Polévku ochuťte pepřem a vařte ji 20 minut, pod pokličkou. Nakonec do ní vmíchejte nakrájené, uvařené brambory, polévku osolte a podávejte ji posypanou nasekanou petrželkou.
Poznámka: Brambory vařte v osolené vodě 20 minut, do změknutí. Pokud brambory nakrájíte na menší kousky, uvaří se rychleji.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem