Vepřové taštičky se sýrem v pivním těstíčku - postup přípravy
Vepřové řízky stočené do balíčku, v němž je zabalený pořádný kus voňavého sýra jsou dokonalé pohoštění pro rodinné oslavy i jen tak na domácí mlsání. Když je doplníte o smažené hranolky a čerstvou domácí omáčku barbecue či tatarkou, získáte dobrotu, za kterou by se nemuselo stydět ani KFC. Jen si dejte pozor, pokud je doma jednou vyzkoušíte, zejména děti je pak budou chtít dělat stále znova a znova.
Ingredience
Tvrdý sýr rozkrájejte na širší a kratší hranolky. Mělo by jich být tolik porcí, kolik plátků masa máte k dispozici (z uvedeného množství by jich mělo vyjít kolem deseti).
Vepřovou krkovici nakrájejte, položte na prkénko, zakryjte igelitovou fólií a paličkou rozklepejte do tenkých plátků.
Plátek z jedné strany osolte a opepřete a koření rukou vetřete do masa. Otočte maso na druhou stranu, doprostřed plátku vložte jednu porci sýra, a to tak, že ji položíte přes maso napříč, přehnete přes něj kraje plátku a sýr pak do masa zatočíte jako do balíčku.
Masové balíčky se sýrem zabalte každý zvlášť do přilnavé potravinářské fólie, vyskládejte je do hluboké misky a vložte do lednice na 30 minut vychladit.
Připravte si dvě misky. Do jedné z nich nasypejte strouhanku. Do druhé nasypejte hladkou mouku, kterou promíchejte s pěti gramy mletého černého pepře a případně s trochou soli. Pak do směsi přilijte pivo a metličkou smíchejte do mírně tekutého těstíčka.
Každý masový balíček vybalte z igelitu a obalte ho nejprve v pivním těstíčku a poté ve strouhance.
Na kamnech rozehřejte hlubokou pánev s vysokou vrstvou oleje a vložte do něj masové taštičky v těstíčku a ve strouhance smažit z obou stran dozlatova.
Hotové taštičky se sýrem nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte ještě čerstvé, dokud se sýr krásně táhne, spolu s bramborovými hranolky s barbecue omáčkou, tatarkou či kečupem.
Dobrou chuť.