2 levná bezmasá jídla v asijském stylu - postup přípravy
Pokud nechcete jíst mnoho masa a zároveň toužíte po něčem z asijské kuchyně, můžete si připravit jednoduchou a rychlou rýži s vejcem a smaženou zeleninu se sójovou omáčku. Jídla můžete servírovat dohromady i zvlášť.
Rýže s vejcem
Smažená zelenina se sójovou omáčkou
Rýže s vejcem
Dejte na pánev trochu olivového oleje, přisypejte rýži a promíchejte. Přilijte vodu, osolte a pod poklicí asi 10 minut vařte, dokud nebude rýže měkká.
Oddělte z vajec bílky a žloutky. Žloutky zamíchejte a poté nalijte k rýži a promíchejte. Z bílků vyšlehejte pěnu, ale pozor, ne sníh. Pěnu nalijte na rýží a za časného míchání smažte 2 minuty. Poté podávejte.
Smažená zelenina se sójovou omáčkou
Nakrájejte česnek a zázvor na plátky a asi 2 minuty je restujte na troše olivového oleje. Přidejte na menší kousky nakrájené a očištěné zelené fazolky a na nudličky nakrájenou cibuli. Pokud chcete fazole měkčí, můžete je před tím osmahnout zvlášť. Poté přidejte na nudličky nakrájenou papriku a baby kukuřici a dobře osmahněte.
Do směsi přidejte sójovou omáčku a pak na mírnějším plameni za občasného míchání smažte 5 minut. Můžete podávat s rýží s vejcem.