Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

2 recepty z uzených vepřových žeber

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 300 minut

2 recepty z uzených vepřových žeber - postup přípravy

Jedna uzená žebra, dva chody nedělního oběda. Připravte si báječnou uzenou polévku a těstoviny se zeleninou a uzeným masem podle receptů od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Uzená polévka

Těstoviny s vejci a vařeným uzeným masem

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Uzená polévka

Uzená vepřová žebra vložte do hrnce, přidejte celou, neoloupanou cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, nové koření a bobkový list. Zalijte vše vodou tak, aby byla žebra celá ponořená a přiveďte k varu. Když voda začne bublat, ztlumte žár na minimum a nechte několik hodin zvolna probublávat, dokud se vývar nezrudukuje.

Hotový vývar slijte přes sítko, vařenou zeleninu nakrájejte nadrobno, maso oberte ze žeber do polévky, přidejte jemně nasekanou petrželku a jarní cibulku a podávejte.

2. KROK

Těstoviny s vejci a vařeným uzeným masem

Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka. Špek nakrájejte na drobné kostky a osmažte je nasucho na pánvi, dokud nepustí tuk. Na vysmaženém tuku opečte najemno nakrájenou cibulku dorůžova a přidejte k ní maso obrané z vařených žeber po uvaření uzeného vývaru.

Vyklepněte čtyři vajíčka a rozšlehejte je dohladka. Nalijte je do pánve na maso a cibuli, podle chuti osolte a opepřete a vše společně chvíli opékejte, aby vajíčka ztuhla, ale nevysušila se. Nakonec do směsi vmíchejte uvařené a okapané těstoviny, podle chuti případně ještě dosolte a dokořeňte a podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů