2 skvělé recepty s kukuřicí: Krůtí soté a těstoviny s tuňákem a kukuřicí - postup přípravy
Jedna z nejcennějších plodin na naší planetě. To jsou zlaté kukuřičné klasy, které tvořily základ obživy civilizací už od úsvitu lidstva. I když u nás v Česku na čas upadla v nemilost coby prostá pícnina, dnes zažíváme její renesanci. Zúčastněte se kukuřičného comebacku a připravte si doma nějaké ty báječně zlatavé dobroty. Přinášíme vám pro inspiraci dva snadné recepty.
Krůtí soté s kukuřicí
Těstoviny s tuňákem a kukuřicí
Krůtí prsa nakrájejte na tenké nudličky, zasypejte je hladkou moukou a promíchejte, aby se všechno maso moukou dokonale obalilo. Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a osmažte na něm cibulku dorůžova.
Když začne zlátnout, přihoďte do pánve také krůtí maso obalené v mouce a zprudka ho restujte dozlatova. Podlijte ho půl sklenicí vody a nechte chvíli probublávat. Maso v pánvi osolte a opepřete bílým pepřem, přisypejte kukuřici, zaklopte pokličkou a duste doměkka.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu čtyři litry vody. Když začne bublat, přidejte trochu soli a vsypte těstoviny, které uvařte na skus neboli takzvaně al dente. Zatímco se těstoviny vaří, oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Na kamnech rozehřejte pánev s trocho olivového oleje a orestujte na něm cibulku dorůžova. Otevřete konzervy s tuňákem a slijte z nich nálev. Maso pak vyklopte do pánve k cibuli a krátce ho orestujte.
Pak do pánve přidejte jednu naběračku horké vody a promíchejte. Nakonec do pánve vsypte kukuřici z konzervy a všechny ingredience spolu chvilku v nezakryté pánvičce povařte. Když jsou uvařené těstoviny, vsypte je do pánve s ostatními přísadami a dobře promíchejte. Nechte ještě chvilku prohřát, odstavte z kamen a podávejte.