Vepřové kostky na zelí

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vepřové kostky na zelí - postup přípravy

Chutný rodinný oběd nutně nevyžaduje vaši několikahodinovou přítomnost v kuchyni, ba právě naopak. Čím rychleji jej připravíte, tím lépe. Proto vyzkoušejte tyto zapečené vepřové kostky na zelí podle paní Petry Pospíchalové, které chutnají luxusně, snesou se s různými přílohami a pečou se téměř samy.
1. KROK

Hlávkové zelí zbavte krajních listů a nakrouhejte ho na nudličky. Kysané zelí slijte z nálevu, nahrubo jej překrájejte a smíchejte ho dohromady s čerstvým zelím. Směs rozprostřete po celém dnu pekáče či zapékací misky.

2. KROK

Vepřovou plec očistěte a nakrájejte ji na kostky. Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky a oloupanou cibuli nahrubo. V pánvi rozehřejte trochu sádla a nechte na něm zpěnit cibuli. Přidejte kostičky anglické slaniny, nechte ji pustit tuk a poté vsypte kostky masa, které nechte zprudka po všech stranách zatáhnout a zezlátnout. Maso podle chuti osolte, opepřete a okmínujte a celý obsah pánve včetně výpeku vyklopte do pekáče na zelnou vrstvu.

3. KROK

Maso se zelím podlijte troškou vody, pekáč s masem vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a nechte ho péct, dokud vše úplně nezměkne.

4. KROK

Hotové maso se zelím můžete podávat s vařeným bramborem, bramborovým či houskovým knedlíkem, anebo s kteroukoliv jinou oblíbenou přílohou.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 311 hlasů
Nahlásit chybu
71 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt