3 lahodné pomazánky na slavnostní chlebíčky a jednohubky - postup přípravy
Konec roku se nese ve znamení bujarého veselí a oslav s rodinou a přáteli a při této příležitosti je chutné občerstvení nutností. Vyzkoušejte tyto tři snadné a přitom lahodné pomazánky na chlebíčky a jednohubky podle receptu od paní Petry Pospíchalové.
Tvarohová pomazánka s nivou
Pomazánka z krabích tyčinek
Celerová pomazánka s jablkem a vysočinou
Tvarohová pomazánka s nivou
Nivu nastrouhejte nahrubo do hluboké misky. Přidejte trochu měkkého tvarohu, jeden čtvereček taveného sýra a lžíci majonézy. Všechny ingredience rozdrťte vidličkou a dobře je společně promíchejte. Pomazánku natírejte na chlebíčky a ozdobte kouskem sýra a čerstvou zeleninou.
Pomazánka z krabích tyčinek
Krabí tyčinky nechte rozmrznout a v misce je rozdrťte vidličkou na malé kousky. Přidejte trochu majonézy, zakápněte citrónovou šťávou, přidejte špetku soli a bílého pepře a vše vidličkou dobře propracujte na homogenní pomazánku. Chlebíčky s krabí pomazánkou ozdobte tenkým plátkem citrónu a můžete přidat i puntík majonézy a snítku kadeřavé petrželky.
Celerová pomazánka s jablkem a vysočinou
Syrový celer oloupejte a nastrouhejte ho najemno. Jablko rovněž oloupejte ze slupky, vykrojte z něho jádřinec a dužninu a nastrouhejte ho nahrubo do misky k celeru. Do směsi přidejte jemně strouhaný sýr, vše zakapejte citrónovou šťávou, podle chuti osolte a spojte měkkým tvarohem a majonézou. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou vysočinu nebo jiný tvrdý salám, znovu dobře promíchejte a pomazánku na chlebíčkách ozdobte kousky čerstvé zeleniny.