3 ovocné zmrzliny bez smetany - postup přípravy
Vyzkoušejte 3 druhy ovocné zmrzliny bez smetany, které osvěží a nezatíží organismus. Jsou lehké, mají jemnou strukturu a perfektně se hodí jako dezert, nejen v létě.
Banánovo-broskvová zmrzlina
Banánovo-ořechová zmrzlina
Banánovo-malinová zmrzlina
Banány oloupejte, nakrájejte na kolečka a vyskládejte je na rovnou plochu, pokrytou potravinovou fólií, kterou je také zakryjte. Ovoce vložte na pár hodin do mrazáku a poté pokračujte s přípravou jednotlivých druhů banánových zmrzlin.
Banánovo-broskvová zmrzlina
Banány rozmixujte, společně s broskvemi a citronem. Do směsi přidejte studené mléko s moučkovým i vanilkovým cukrem a pokračujte v mixování, dokud nevznikne hladká směs.
Poznámka: Je-li to nutné, přidejte více mléka.
Banánovo-ořechová zmrzlina
Banány rozmixujte s Nutellou dohladka. Přidejte studené mléko a pokračujte v mixování, dokud nevznikne hladká hmota, kterou můžete ihned servírovat.
Banánovo-malinová zmrzlina
Banány rozmixujte s malinami a medem dohladka. Poté, co se vám podaří vytvořit hladkou hmotu, můžete jí ihned naplnit servírovací poháry a užít si skvělou chuť zmrzliny.
Tip: K servírování 3 ovocných zmrzlin bez smetany můžete použít cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Každou porci můžete ozdobit čerstvými kousky ovoce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: [Еда без Труда] Ольга Мирошниченко

