Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslové noky z polohrubé mouky

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Máslové noky z polohrubé mouky - postup přípravy

Pokud chcete svůj oběd posunout na vyšší úroveň, zapomeňte na kupované těstoviny a vyzkoušejte tento jednoduchý recept na máslové noky, který najdete na YouTube kanálu Vaříme s Jančou. Tyto noky jsou skvělou volbou jako příloha k masům nebo omáčkám.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy dejte změklé máslo, vyšlehejte ho s vejci a osolte. Přisypte část mouky, zalijte troškou mléka a opět zašlehejte. Postup opakujte, dokud nevytvoříte hladké těsto.

2. KROK

Do hotového těsta přidávejte mouku, dokud se nebude lepit na mísu, a poté nechte odpočívat 20 minut při pokojové teplotě. Noky propasírujte pomocí síta na halušky do osolené vroucí vody.

3. KROK

Noky promíchejte a vařte alespoň 5 minut. Hotové noky přeneste sítem do studené vody, aby se nepřilepily, nebo je můžete omastit tukem.

4. KROK

Tip: Hotové noky neproplachujte vodou, ale vložte je přímo do omáčky. Noky na sebe omáčku navážou, zahustí ji a propojí se všechny chutě.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů