Babiččiny mléčné palačinky s vroucí vodou - postup přípravy
Tradiční recepty našich babiček jsou zárukou kvality a úžasné chuti. Palačinky jsou oblíbené již desítky let. Když máte správný recept, můžete si je snadno a rychle vychutnat i vy a potěšit s nimi celou rodinu. Takto připravíte ty nejlepší, nejlahodnější a nejjemnější palačinky, jaké jste kdy ochutnali!
Ingredience
Připravte si hlubokou mísu. Základem tohoto receptu jsou kvalitní rozšlehaná vejce. Ideální jsou samozřejmě ta domácí, anebo kupovaná vejce domácí kvality. Vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte je s cukrem. Přidejte také vanilkový cukr a špetičku soli. Následně můžete přidat mléko, olej a pokračovat ve šlehání.
Kouzelnou přísadou, díky které získáte palačinky bez jediné dírky, je škrob. Musíte ho přidat společně s vroucí vodou a poté vše důkladně promíchat.
Mouku přidávejte vždy jako poslední a postupujte po malých dávkách, abyste získali dokonale hladké těsto bez hrudek. Navíc jedině tak poznáte, kolik mouky je akorát pro danou směs.
Až budete mít těsto připravené, rozehřejte pánev s olejem a začněte smažit jednu palačinku za druhou. Každá z nich zabere jen pár minut a nesmíte ji samozřejmě zapomenout včas otočit, aby se nádherně upekla z obou stran. Jakmile budou dokonale zlaté a připravené, naskládejte je na talíř a postupujte, dokud vám nedojde veškeré těsto.
Hotové palačinky můžete naplnit svou oblíbenou náplní. Budou chutnat úžasně s nastrouhaným tvrdým sýrem, nadrobno nakrájenými a uvařenými houbami, anebo trochou kopru. Můžete si je ale pochopitelně připravit také tradičně na sladko s marmeládou, nutellou nebo šlehačkou a čerstvým ovocem. Jak bude chutnat výsledný produkt, je jednoduše jen a pouze na vás. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!