Babka z jablek - postup přípravy
Pro milovníky jablečných dezertů bude určitě skvělá dorůžova upečená babka z jablek. Velmi jednoduchý recept na ni nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
Jablka oloupejte a polovinu jich nastrouhejte, druhou polovinu nakrájejte na malé kostičky. Z vejcí oddělte žloutky a bílky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do zadělávací mísy dejte žloutky, cukr, smetanu, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře promíchejte.
Ke směsi přidejte mouku a nakrájená jablka a vymíchejte těsto. Nakonec zlehka vmíchejte sníh, tak aby těsto zůstalo nadýchané. Vymažte dortovou formu máslem a nalijte do ní těsto Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte moučník do růžova. Podávejte posypané moučkovým cukrem
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.