Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí hovězí klobásy

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Domácí hovězí klobásy - postup přípravy

Už jste někdy uvažovali o tom, že kupované klobásy jsou sice skvělé, ale jen málo zdravé a plné konzervantů a soli? A že by bylo super si takové klobásy udělat sami doma, kde budete mít celé jejich složení pod kontrolou, jenže nevíte jak na to? Dokonce vám možná známí vyprávěli, že bez speciální a drahé plničky na klobásy nic takového nedokážete? Pak jste tady dnes správně. Povíme vám, jak si takové domácí klobásky vyrobit, a to bez techniky, snadno a chutně.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Maso dobře umyjte, osušte a nakrájejte na kostičky zhruba o velikosti 1×2 centimetry.




Vložte maso do mísy, osolte a zhruba 10 minut míchejte, aby se sůl řádně rozpustila a rovnoměrně se smísila s masem. Pak přidejte mleté maso a znovu asi 5 minut míchejte.

K masu přidejte červenou papriku, sušený česnek a zázvorový prášek. Znovu důkladně promíchejte, aby se maso s kořením propojilo a nebyla část překořeněná a část nedochucená.

Vezměte pečicí papír a uřízněte z něho obdélník. Směs položte doprostřed tohoto obdélníku a s jeho pomocí vytvarujte maso do válcového tvaru. Papír kolem masa pevně obtočte a konce zajistěte provázkem.

Masovou roličku v papíru vložte do pekáče. Troubu si dejte předehřát na 180 stupňů Celsia a dejte maso zhruba na hodinu a půl péct. Přesná doba pečení závisí na specifických vlastnostech vaší trouby.

Když je maso upečené, vymotejte ho z pečicího papíru, nakrájejte na tenčí plátky a podávejte s pečivem a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Tato domácí dobrůtka bez obtíží nahradí jakékoliv kupované uzeniny a recept si můžete snadno přizpůsobit podle svého. Namísto hovězího masa můžete použít vepřové či drůbeží a okořenit ho můžete jakoukoliv oblíbenou kořenící směsí nebo bylinkami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů