Rychlé ovesné sušenky bez cukru - postup přípravy
Připravte si chutné a zdravé rychlé ovesné sušenky, k jejichž přípravě nebudete potřebovat mouku ani máslo. Díky jednoduché přípravě je budete chtít péct neustále.
Ingredience
Vločky o hmotnosti 50 g rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s dalšími 100 g celých vloček, kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidejte skořici a ingredience důkladně zamíchejte.
Do směsi vmíchejte nasekané pekanové ořechy s nakrájenými rozinkami a vše zalijte směsí oleje, javorového sirupu a rozšlehaného vejce.
Poznámka: Ořechy a ovoce můžete zaměnit za jiné oblíbené suroviny.
Z ingrediencí vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství o velikosti dvou lžic. Z těsta vytvářejte placičky o velikosti dlaně, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Rychlé ovesné sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Tip: Dezert servírujte až po vychladnutí. Díky tomu bude lépe stravitelný. Než sušenky zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Süß und Gesund