Bábovka s kefírem a marmeládou - postup přípravy
Tento dezert je skutečně jednoduchý a oblíbí si ho nejen dospělí, ale také děti. V bábovce najdete rozinky, které můžete vyměnit za chutné čokoládové kousky. Recept je vhodný i pro začátečníky.
Těsto
Zdobení
V míse vyšlehejte vejce s cukrem a poté k nim vešlehejte kefír. Do mísy s moukou vmíchejte kypřící prášek do pečiva a suchou směs postupně vešlehejte do tekuté směsi.
Poznámka: Mouku je nutné přidávat postupně, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do poslední části mouky vmíchejte rozinky a přidejte ji do těsta. Formu na bábovku vymažte máslem a těsto do ní rovnoměrně vlijte. Bábovku s kefírem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Tip: Místo rozinek můžete použít kousky čokolády.
Tip: Po upečení do bábovky píchněte špejlí na několika místech. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. Uchytí-li se trocha těsta na špejli, ještě chvíli pečte.
Jakmile je bábovka hotová, vyjměte ji z formy, potřete ji oblíbeným džemem, a posypte ji rozemletými sušenkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим вместе со Светланой.©️