Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka se zakysanou smetanou a citronem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bábovka se zakysanou smetanou a citronem - postup přípravy

Bábovka se zakysanou smetanou a citronem, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je neuvěřitelně vláčná a jemná. Moučník je osvěžující a ideální ke kávě nebo čaji.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse vyšlehejte vejce s mlékem, moukou, olejem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva, moučkovým cukrem, zakysanou smetanou, citronovou šťávou a citronovou kůrou z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe propojí. 

3. KROK

Hladké těsto nalijte do moukou vysypané a máslem vymazané formy na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Bábovku se zakysanou smetanou podávejte posypanou moučkovým cukrem společně se sklenicí mléka, dobrou kávou nebo čajem. 

Tip: Porci bábovky můžete ozdobit plátky citronu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů