Bábovka se zakysanou smetanou a citronem - postup přípravy
Bábovka se zakysanou smetanou a citronem, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je neuvěřitelně vláčná a jemná. Moučník je osvěžující a ideální ke kávě nebo čaji.
Ingredience
Na vymazání
Ve větší míse vyšlehejte vejce s mlékem, moukou, olejem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva, moučkovým cukrem, zakysanou smetanou, citronovou šťávou a citronovou kůrou z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe propojí.
Hladké těsto nalijte do moukou vysypané a máslem vymazané formy na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Bábovku se zakysanou smetanou podávejte posypanou moučkovým cukrem společně se sklenicí mléka, dobrou kávou nebo čajem.
Tip: Porci bábovky můžete ozdobit plátky citronu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou