Banánová bábovka s vaječným koňakem a kakaem - postup přípravy
Banánová bábovka podle receptu od paní Andy Březinové je variací klasické bábovky, která je mnohem vláčnější a jemnější než ta, kterou znáte od svých babiček.
Ingredience
Ve vetší míse rozmačkejte banán. Přidejte do mísy vajíčko, cukr a také mléko. Nakonec přilijte olej a vymíchejte dohladka.
Do těsta prosejte mouku, prášek do pečiva a také lžičku jedlé sody. Dobře promíchejte, přidejte vaječný koňak a opět promíchejte. Díky koňaku těsto získá krásně žlutou barvu.
Jednu polovinu hotového těsta nalijte do vymazané formy. V druhé polovině rozmíchejte kakao, důkladně promíchejte a nalijte ji rovněž do formy.
Bábovku dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C na zhruba 30–40 minut. Po vychladnutí ji posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.