Rychlá hrnková bábovka s ořechovou drobenkou - postup přípravy
Vytvořte u sebe doma útulnou atmosféru prostřednictvím nádherné vůně rychlé hrnkové bábovky. Je nadýchaná, pokrytá křupavými ořechy a hotová za pár minut.
Těsto
Ořechová drobenka
Do formy
Na potření
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej s mlékem, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte a mouku přidejte nadvakrát. Díky tomu se suroviny snadněji spojí.
Nyní připravte ořechovou drobenku smícháním polohrubé mouky, másla, cukru a nasekaných vlašských ořechů.
Tip: Místo vlašských ořechů můžete použít i lískové ořechy.
Těsto vlijte do formy, vymazané máslem a vysypané moukou. Pokryjte ho džemem, posypte drobenkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Zda je rychlá hrnková bábovka upečená, ověřte pomocí špejle. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte. Pokud ji z bábovky vytáhnete čistou, máte hotovo.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfaches Kuchenrezept