Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá hrnková bábovka s ořechovou drobenkou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rychlá hrnková bábovka s ořechovou drobenkou - postup přípravy

Vytvořte u sebe doma útulnou atmosféru prostřednictvím nádherné vůně rychlé hrnkové bábovky. Je nadýchaná, pokrytá křupavými ořechy a hotová za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Ořechová drobenka

Do formy

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej s mlékem, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte a mouku přidejte nadvakrát. Díky tomu se suroviny snadněji spojí.

3. KROK

Nyní připravte ořechovou drobenku smícháním polohrubé mouky, másla, cukru a nasekaných vlašských ořechů. 

Tip: Místo vlašských ořechů můžete použít i lískové ořechy.

4. KROK

Těsto vlijte do formy, vymazané máslem a vysypané moukou. Pokryjte ho džemem, posypte drobenkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.

5. KROK

Tip: Zda je rychlá hrnková bábovka upečená, ověřte pomocí špejle. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte. Pokud ji z bábovky vytáhnete čistou, máte hotovo.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Einfaches Kuchenrezept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů