Beránci s drobenkou z kynutého těsta - postup přípravy
Vaše hosty jistě mile překvapíte, pokud jim k odpolední kávě naservírujete tyto vláčné beránky s drobenkou. Pochoutka vypadá originálně a doslova se rozplývá na jazyku.
Těsto
Drobenka
Na potření
Zdobení
Mléko smíchejte s droždím, cukrem a moukou. Přidejte vejce se změklým máslem, solí a uhněťte hladké těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto vložte do mísy vysypané moukou, jeho povrch také posypte moukou, zakryjte ho a nechte kynout 30–45 minut na teplém místě.
Mezitím připravte drobenku. Mouku smíchejte se solí, cukrem a rozmixovanými mandlemi. Poté, co se ingredience propojí, do nich zapracujte studené máslo s vanilkovým extraktem a drobenku odložte bokem.
Vykynuté těsto rozdělte na 10 částí o hmotnosti 60 g a na 10 částí o hmotnosti 30 g. Z větších částí vytvořte placičky o tloušťce 1 cm a z menších částí vytvořte uši a nožky, které připojte k větší placičce.
Beránky potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku s vodou a posypte je drobenkou. Oči beránkům vytvořte pomocí rozinek.
Tip: Při kompletaci beránků se inspirujte postupem níže ve videu.
Beránky s drobenkou zakryjte fólií a nechte je kynout ještě 20–30 minut. Poté je pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Divi TV
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.