Bezlepkové pařížské rohlíčky s krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Tento recept ocení všichni, kteří nechtějí do svého pečení přidávat mouku, a ti, kteří milují čokoládu. Upečte si lahodné pařížské rohlíčky, které se přímo rozplývají na jazyku.
Těsto
Krém
Poleva
Ve vodní lázni smíchejte cukr s vaječnými bílky a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne bílá hmota – potrvá to asi 10 minut.
Poznámka: Směs nevařte, pouze zahřívejte.
Poté bílky s cukrem přelijte do jiné mísy a šlehejte přibližně 10 minut, dokud nevznikne tuhý sníh. Do sněhu přidejte, na dvakrát, vlašské ořechy a vše důkladně zamíchejte.
Poznámka: Ořechy do sněhu vmíchávejte opatrně a nemíchejte příliš dlouho, aby sníh nespadl.
Hmotu vložte do trezírovacího sáčku, pomocí kterého na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte rohlíčky, které pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 5–6 minut.
Poznámka: Po upečení budou rohlíčky křupavé, ale po přidání krému a polevy změknou.
Rohlíčky nechte vychladnout a připravte si krém. Do mísy vložte vejce, přidejte cukr a vše důkladně vyšlehejte. Následně dejte mísu do vodní lázně a zahřívejte po dobu 15 minut.
Po této době přelijte vaječnou směs do jiné mísy a za stálého šlehání přidejte postupně změklé máslo a kakao.
Tip: Pokud by se krém srazil, vložte jej na pár minut do teplé vody, všechny přísady se opět spojí.
Jakmile do krému přidáte všechno máslo, zhoustne. Krém vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou hlavicí a rohlíčky jím ozdobte. Následně vložte rohlíčky do lednice a nechte je ztuhnout.
Zatímco rohlíčky tuhnou, připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte rozdrobenou čokoládu s kokosovým olejem a vychladlé rohlíčky v ní namáčejte pouze z té strany, na které je krém. Poté, co poleva ztuhne, můžete rohlíčky podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LiViera Desserts