Nepečené mandlové kuličky s datlemi - postup přípravy
Křupavé nepečené mandlové kuličky s datlemi jsou zdravější alternativou k tradičnímu vánočnímu cukroví. Připravíte je totiž bez použití cukru i másla.
Těsto
Poleva
Mandle se strouhaným kokosem nasekejte na jemný prášek, ke kterému přidejte vypeckované datle. Pokračujte v mixování, dokud nevznikne jemná směs. Tu přendejte do větší mísy.
Arašídy nasekejte najemno a odložte je bokem. Do mandlové směsi vmíchejte med a vytvořte těsto, z kterého odebírejte kousky o velikosti lžíce.
Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou odložte na rovnou plochu pokrytou pečicím papírem.
Poznámka: Než připravíte polevu, vložte kuličky do lednice.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu smíchanou s olejem, do které vmíchejte nasekané arašídy. V polevě obalte kuličky, které vložte na 5–10 minut do lednice.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnné troubě, během tří minut.
Mandlové kuličky s datlemi podávejte jako cukroví, ale můžete je používat také jako dezert ke kávě během roku, až vás navštíví rodina a přátelé.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kochen mit Hanna