Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanový dezert

4,0
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 30 minut

Smetanový dezert - postup přípravy

Že jsou dezerty vždy jenom složité a že je nutné při jejich přípravě zapínat troubu? Tento recept vám ukáže, že tomu tak být skutečně nemusí. Zaujme svou jednoduchostí i rychlostí. Jak by také ne, když na něho jsou potřeba jenom 4 ingredience, které lze navíc opatřit v každém obchodě.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Krok číslo jedna je u tohoto receptu jasný. Jako první je třeba vzít smetanu, nalít ji do hlubší misky, potom vzít mixér a pustit se do šlehání. A to do té doby, dokud nevznikne opravdu hustá a pevná šlehačka. Že máte tu pravou konzistenci, se dá zjistit celkem jednoduše. A to tak, že vezmete místu a obrátíte ji dnem vzhůru. Pokud zůstane v ní a nebude vytékat ani padat, je to správně.




Do směsi vaší šlehačky můžete nalít kondenzované mléko a také trochu vanilkového extraktu, podle vaší chuti. Nyní vše opatrně promíchejte. Buď můžete využít znovu mixér, který však zapněte na minimální otáčky, nebo vše raději promíchejte lžící. Následně by se vám měla šlehačka s kondenzovaným mlékem krásně propojit.

Misku přiklopte potravinovou folií a dejte ji do lednice, kde by neměla být vyšší teplota, než jsou 4 stupně Celsia. Při této teplotě nechte v lednici nejlépe přes noc. Díky tomu se smetanový dezert nejenom dokonale odleží, ale hlavně ztuhne do konzistence, které potřebujte dosáhnout.

Nyní už stačí vyndat, lžící vytvořit kopečky nebo jiné tvar a podávat. Tento smetanový dezert se hodí podávat s čerstvým ovocem, jako jsou třeba jahody. Dá se však improvizovat, kdy je možné použít i jakékoliv jiné ovoce, stejně jako je možné zvolit i strouhanou čokoládu, nasekané ořechy, či trochu karamelu. Fantazii se v tomto směru meze nekladou, ale samotný základ, ten bude vždy stejný.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů