Bigos z mladého zelí s klobásou - postup přípravy
Bigos z mladého zelí je voňavé a vydatné jídlo, inspirované tradiční polskou kuchyní. Vyzkoušejte toto vydatné jídlo s bohatou chutí, které dokonale zasytí.
Základ
Na zahuštění
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nakrájenou klobásu 2–3 minuty. Ke klobáse přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a směs smažte další 2–3 minuty.
Směs přendejte do většího hrnce, kde ji smíchejte s nakrouhaným zelím, vroucí vodou, bobkovým listem, novým kořením a kuličkami pepře. Přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev, směs osolte a duste 25–30 minut, pod pokličkou.
Zeleninu dochuťte solí, promíchejte ji a duste ještě 5 minut. Poté přidejte nasekaný kopr a jíšku, připravenou z hladké mouky a másla.
Poznámka: Jíšku připravíte v samostatné pánvi během 2 minut.
Po přidání jíšky pokrm vařte ještě 1–2 minuty a poté ho servírujte.
Tip: Bigos z mladého zelí podávejte samostatně, s vařenými brambory nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuchnia Pyszności