Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bigos z mladého zelí s klobásou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Bigos z mladého zelí s klobásou - postup přípravy

Bigos z mladého zelí je voňavé a vydatné jídlo, inspirované tradiční polskou kuchyní. Vyzkoušejte toto vydatné jídlo s bohatou chutí, které dokonale zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Na zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nakrájenou klobásu 2–3 minuty. Ke klobáse přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a směs smažte další 2–3 minuty.

2. KROK

Směs přendejte do většího hrnce, kde ji smíchejte s nakrouhaným zelím, vroucí vodou, bobkovým listem, novým kořením a kuličkami pepře. Přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev, směs osolte a duste 25–30 minut, pod pokličkou.

3. KROK

Zeleninu dochuťte solí, promíchejte ji a duste ještě 5 minut. Poté přidejte nasekaný kopr a jíšku, připravenou z hladké mouky a másla.

Poznámka: Jíšku připravíte v samostatné pánvi během 2 minut.

4. KROK

Po přidání jíšky pokrm vařte ještě 1–2 minuty a poté ho servírujte. 

Tip: Bigos z mladého zelí podávejte samostatně, s vařenými brambory nebo jako přílohu k masu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Kuchnia Pyszności

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů