Biskupský chlebíček s ovocem a ořechy - postup přípravy
Pokud nevíte, jakou pochoutku připravit na Velikonoce, inspirujte se tímto receptem na biskupský chlebíček s ovocem. Je nadýchaný a ohromí vás svou bohatou chutí.
Ingredience
Na posypání
Vaječné bílky vyšlehejte se solí do tuhého sněhu. V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, do kterých následně vešlehejte rozpuštěné máslo.
V další míse smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
K suchým ingrediencím přidejte kandované ovoce s brusinkami, rozinkami, ořechy a směs důkladně zamíchejte.
Tip: Do směsi můžete přidat také kousky čokolády.
Suchou směs vmíchejte do žloutkové směsi a na závěr do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut.
Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte díky špejli, kterou do něj zapíchnete. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Biskupský chlebíček nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Poznámka: Dezert uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, aby nevysychal.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.