Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Biskupský chlebíček s ovocem a ořechy

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Biskupský chlebíček s ovocem a ořechy - postup přípravy

Pokud nevíte, jakou pochoutku připravit na Velikonoce, inspirujte se tímto receptem na biskupský chlebíček s ovocem. Je nadýchaný a ohromí vás svou bohatou chutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se solí do tuhého sněhu. V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, do kterých následně vešlehejte rozpuštěné máslo. 

2. KROK

V další míse smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

K suchým ingrediencím přidejte kandované ovoce s brusinkami, rozinkami, ořechy a směs důkladně zamíchejte. 

Tip: Do směsi můžete přidat také kousky čokolády.

4. KROK

Suchou směs vmíchejte do žloutkové směsi a na závěr do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut.

5. KROK

Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte díky špejli, kterou do něj zapíchnete. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Biskupský chlebíček nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Poznámka: Dezert uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, aby nevysychal.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů