Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bochánky ke gulášovce

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bochánky ke gulášovce - postup přípravy

Pokud si chcete udělat vlastní pečivo ke gulášové polévce, je velmi jednoduché. Paní Lenka Sedláčková, která nám recept poskytla, ho také nazývá vdolky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobte kostku droždí, přidejte cukr a promíchejte. Několik minut počkejte, dokud nezačne pracovat kvásek. Poté přidejte prosátou mouku, jedno vejce, olej a špetku soli. Rukou nebo za pomoci robota vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté mísu přikryjte a nechte hodinu na teplejším místě kynout.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál a rozdělte zhruba na 12 dílů. Z každého udělejte malý bochánek a dejte je na plech, ale s rozestupy, ještě narostou. Na plechu je nechte 20 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte si druhé vejce a bochánky jím potřete. Pak navrch nasypejte trochu máku a hrubé soli. Troubu rozehřejte na 200 °C a pečte bochánky 15 až 20 minut, dokud nebudou dozlatova. Pak je nechte vychladnout na mřížce a konzumujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů