Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Boloňská omáčka s hovězím masem a bylinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Boloňská omáčka s hovězím masem a bylinkami - postup přípravy

Pokud hledáte recept na oběd nebo večeři, který by byl hotový za pár minut, určitě vsaďte na boloňskou omáčku se špagetami. Tento pokrm je výrazný díky skvělé chuti hovězího masa a voňavých bylinek.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm, na nudličky nakrájené, hovězí maso. Jakmile maso pustí šťávu a zatáhne se – potrvá to přibližně 7 minut – přidejte k němu oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. 

2. KROK

Tip: Chcete-li, aby byla omáčka o něco jemnější, můžete maso pomlít v mlýnku na maso.

3. KROK

Ingredience v pánvi promíchejte a přidejte nakrájený česnek. Znovu zamíchejte a přidejte rajčatový protlak, sůl, černý pepř, oregano, bazalku a červenou papriku. Ingredience promíchejte, aby se důkladně propojily a nechte rozvonět koření. 

4. KROK

Nyní přidejte plechovku krájených rajčat, lžičku cukru, vše zamíchejte a vařte 5 minut. Po této době do pánve přilijte horkou vodu a vařte na největším ohni 10 minut a poté na mírném ohni po dobu 20 minut, pod pokličkou.

5. KROK

Poznámka: Zatímco se omáčka vaří, uvařte si špagety, a to tak, že do osolené vroucí vody těstoviny ponoříte a vaříte je přibližně 10 minut. Špagety sceďte a polijte je připravenou boloňskou omáčkou.

6. KROK

Tip: Omáčku můžete ozdobit lístky petrželky a čerstvě nastrouhaným parmazánem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: klidné vaření ASMR

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů