Boloňská omáčka s hovězím masem a bylinkami - postup přípravy
Pokud hledáte recept na oběd nebo večeři, který by byl hotový za pár minut, určitě vsaďte na boloňskou omáčku se špagetami. Tento pokrm je výrazný díky skvělé chuti hovězího masa a voňavých bylinek.
Ingredience
Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm, na nudličky nakrájené, hovězí maso. Jakmile maso pustí šťávu a zatáhne se – potrvá to přibližně 7 minut – přidejte k němu oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli.
Tip: Chcete-li, aby byla omáčka o něco jemnější, můžete maso pomlít v mlýnku na maso.
Ingredience v pánvi promíchejte a přidejte nakrájený česnek. Znovu zamíchejte a přidejte rajčatový protlak, sůl, černý pepř, oregano, bazalku a červenou papriku. Ingredience promíchejte, aby se důkladně propojily a nechte rozvonět koření.
Nyní přidejte plechovku krájených rajčat, lžičku cukru, vše zamíchejte a vařte 5 minut. Po této době do pánve přilijte horkou vodu a vařte na největším ohni 10 minut a poté na mírném ohni po dobu 20 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Zatímco se omáčka vaří, uvařte si špagety, a to tak, že do osolené vroucí vody těstoviny ponoříte a vaříte je přibližně 10 minut. Špagety sceďte a polijte je připravenou boloňskou omáčkou.
Tip: Omáčku můžete ozdobit lístky petrželky a čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: klidné vaření ASMR