Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový koláč v obalu od vajec

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jahodový koláč v obalu od vajec - postup přípravy

Jednoduchý, levný a zároveň originální dezert si lze upéct netradičně za použití obyčejného obalu od vajec. Navíc na něj potřebujete jen pár běžných surovin.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Jahody omyjte, odstopkujte je a nakrájejte je na menší kusy. Polovinu jahod dejte do rendlíku a za častého míchání je svařte.

2. KROK

Když jsou zhruba napůl rozvařené, přidejte cukr a vařte dále. Nezapomínejte míchat. Smíchejte vodu se škrobem a za stálého míchání vlijte směs do rendlíku, aby se vytvořila hustá pudinková hmota.

3. KROK

Kartonový obal od vajec pečlivě obalte alobalem, aby nikde zevnitř nebyl vidět žádný volný papír, a zformujte i důlky. Na alobal položte plát listového těsta a opět ho vytvarujte podle tvaru krabice. Do každého důlku dejte uvařenou jahodovou hmotu a na ni přidejte několik kousků čerstvých jahod. Obal uzavřete a odstraňte přečnívající listové těsto.

4. KROK

Vložte obal do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto zhruba 30 až 40 minut. Po vychladnutí nalámejte čokoládu na kousky a rozpusťte ji buď v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni. Poté s ní ozdobte vršek koláče. Nakonec koláč naporcujte podle jednotlivých důlků na vejce.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Zdravé a chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů