Boloňské špagety - postup přípravy
Boloňské špagety jsou klasika, která nikdy nezklame. Jejich příprava je velice jednoduchá, jsou tak ideální volbou, když nestíháte postávat u plotny.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a dejte na něj cibuli spolu s prolisovaným česnekem opékat na cca 2 až 3 minuty. Mezitím oloupejte mrkev, nakrájejte ji na kostičky a přihoďte ji do pánve opékat spolu s cibulí. Obojí důkladně promíchejte a restujte 2 minuty.
Celer nakrájejte na kostičky a dejte jej smažit ke zbylé směsi na další 2 minuty. Přidejte do pánve mleté maso a po promíchání vše smažte, dokud se neodpaří veškerá puštěná šťáva. Nakonec vše dochuťte solí a pepřem. Zalijte směs červeným vínem a vařte ji, dokud se neodpaří.
Přidejte ke směsi rajčata a sušenou bazalku. Důkladně ji promíchejte a vařte na mírném plameni pod pokličkou cca dvě hodiny. Pokud spěcháte, tak plamen zvyšte a bude vám stačit i půl hodina. Zatímco se vaří omáčka, uvařte těstoviny. Jakmile bude omáčka hotová, smíchejte ji se špagetami a podávejte se strouhaným parmazánem a bazalkou. Dobrou chuť!