Ryba v pita chlebu pečená v troubě

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Ryba v pita chlebu pečená v troubě - postup přípravy

Podle lékařů a odborníků přes jídlo bychom měli jíst ryby alespoň jednou týdně, ideálně dvakrát. Pokud je vaše strava chudá na mořské plody, ryby v pita chlebu připravené v troubě podle tohoto receptu vám to pomohou rychle a snadno napravit. To vše díky úspěšné kombinaci několika složek (jemného filé, marinády, omáčky a pita chleba).

Oloupejte cibuli, nakrájejte na kroužky a marinujte v octě a vodě se solí a pepřem po dobu 15 minut. Poté polovinu cibule a zeleniny rozmixujte v mixéru s vejcem, hořčicí a pár lžícemi oleje. A máte hotovou vynikající omáčku!

Nakrájejte rajčata a rozdělte rybí filé na dva nebo tři kusy. Obalte ryby v omáčce.

Nakrájejte pita chleba na proužky, do středu každého položte plátek rajčete, poté rybu, ještě trochu omáčky a nakonec zbývající marinovanou cibuli.




Zabalte rybu do obálky z pita chleba a dejte všechny do plechu. Poté smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a špetkou soli, namažte ji na vršek pita chleba a dejte do trouby na 35 minut při teplotě 180 stupňů.

Jako přílohu si připravte salát z čerstvé zeleniny a můžete podávat! Rodina i přátelé si pokrm zaručeně vychutnají a zařadíte tak do svého jídelníčku chutné a zdravé ryby.

Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 89 hlasů
Nahlásit chybu
56 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty