Boloňské těstoviny - postup přípravy
Celá řada amatérských kuchařů dělá při přípravě boloňských těstovin mnoho zbytečných chyb. Poradíme vám, jak při jejich vaření docílit toho nejdokonalejšího výsledku. Je to velice jednoduché.
Ingredience
Nejprve si očistěte mrkve a cibuli. Tu nakrájejte najemno a osmahněte na olivovém oleji s rozpuštěným máslem. Posléze si nahrubo nastrouhejte loupané mrkve a přidejte je k cibuli. Stále restujte ze všech stran. V další fázi přisypte hovězí maso a dobře promíchejte. Nyní je možné směs okořenit dle chuti solí, pepřem či muškátovým oříškem. Zhruba po pěti až deseti minutách restování přilijte suché bílé víno a provařte do úplného vyprchání. Nakonec ještě přijdou na řadu rajčata. Omáčku dobře prohřejte a pak odstavte z plotny. Nyní se pusťte do správného vaření těstovin.
Teď si dejte vařit na plotnu mírně osolenou vodu a až začne vřít, vložte do ní těstoviny. Vařte do změknutí, respektive al dente (na skus).
Pak si k ruce připravte suchou pánev a do ní vložte pomocí cedníku uvařené těstoviny. K nim ještě přilijte asi naběračku vody, v které se vařily.
Následně vše promíchejte, zjemněte případně kouskem másla, přidejte připravenou boloňskou omáčku, chvíli pokrm prohřejte a podávejte se strouhaným parmazánem. Přidat lze i čerstvou nasekanou bazalku.
Dobrou chuť.