Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Borůvkový koláč s citronem a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Borůvkový koláč s citronem a vanilkou - postup přípravy

Borůvkový koláč je skvělý způsob, jak využít čerstvé nebo mražené borůvky. Vytvořte dezert s osvěžující chutí a pochutnejte si na něm u snídaně nebo odpolední kávy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do směsi zakysanou smetanu, olej, vanilkový extrakt a špetku soli. 

2. KROK

Ingredience znovu prošlehejte a ve vedlejší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. Suchou směs po částech vmíchejte do vaječné směsi, do které přidejte také citronovou kůru a šťávu. 

3. KROK

Tip: Suché ingredience doporučujeme před použitím prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. 

4. KROK

V jiné míse smíchejte borůvky se škrobem a citronovou šťávou a začněte s plněním dortového ráfku, který vymažte trochou másla a vyložte pečicím papírem. 

5. KROK

Ráfek naplňte polovinou množství těsta, které pokryjte polovinou množství borůvek. Ovoce poté zakryjte zbytkem těsta, které posypte zbylým množstvím borůvek. 

6. KROK

Borůvkový koláč pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 55 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní zachytí trochu těsta, ještě chvíli pečte.

7. KROK

Po upečení dortový ráfek z dezertu sundejte a nechte koláč 20 minut volně chladnout. Poté jej podávejte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Natashas Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů