Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový dezert se šlehačkou a čokoládovou polevou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Krémový dezert se šlehačkou a čokoládovou polevou - postup přípravy

Připravte pro své blízké skutečně sváteční dobrotu v podobě tohoto nepečeného dezertu s pudinkem, šlehačkou a čokoládovou polevou. Během několika málo minut budete mít hotovo, a pak už je potřeba jen počkat, až zákusek ztuhne v lednici.

Ingredience pro:
8 porcí
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si cukrářské piškoty jeden po druhém vyskládáte do zapékací misky (tak abyste pokryli dno). Poté si připravte vanilkový pudink dle návodu, tj. pudinkový prášek rozmíchejte v hrníčku s mlékem a zbylé množství přiveďte k varu.




V tento moment vlijte pudinkovou směs do vroucího mléka a při pravidelném míchání prohřívejte do zhoustnutí. Ještě horký pudink navrstvěte na cukrářské piškoty, rovnoměrně rozprostřete a nechte zcela zchladnout.

Kompletace krémového dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Dále si vyšlehejte v míse smetanu do tuhého krému a naneste ji na pudinkový krém ve formě s piškoty. Následně navrstvěte na šlehačku zbylé piškoty máčené v mléce a vše přelijte čokoládovou polevou, kterou jste si připravili z horké smetany na vaření a nalámané hořké čokolády.

Dezert dejte do lednice na několik hodin (ideálně přes noc), aby ztuhnul. Poté jej vyjměte z formy nebo vykrajujte přímo z mísy.

Servírování krémového dezertu a tip na závěr

Hotový dezert podávejte například i s čerstvým ovocem (hodit se budou třeba jahody, banány, borůvky), nebo jen tak s šálkem kávy, kakaa či čaje. Pokud připravujete zákusek pouze pro dospělé, můžete cukrářské piškoty namáčet do kávy s jemným likérem. Tak vytvoříte jakousi alternativu proslulého Tiramisu. Přejeme dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů